Film och chailatte

Har kommit hem efter en lååång kväll på bion. Filmen var 2 timmar och 45 minuter lång - och dessutom är det ju en massa reklam innan. Så tre timmar i biosalongen blev det. Gissa vem som blev kissnödig och var tvungen att smita ut... sånt är aldrig kul, men vad gör man...

Men filmen var helt klart sevärd, Australia av Baz Luhrman med Nicole Kidman och Hugh Jackman. En vacker film, en riktig stark kärlekssaga mellan så väl man och kvinna som mellan vuxna och ett barn. Dessutom en viktig berättelse om hur urbefolkningen i Australien behandlats i historien. Även om filmen var lång så blev det aldrig tråkigt eller segt. Enda invändningen är att jag ständigt kom att tänka på Mitt Afrika, det finns en hel del gemensamma detaljer mellan filmerna, men å andra sidan -det är ju en bra film det också - med några år på nacken nu.

Filmen får 4 av 5 chokladkakor av mig i betyg.

Konstaterade att det är många filmer just nu som jag vill se - och det kommer flera spännande filmer i vinter, inte minst då två svenska filmer jag ser fram emot: Lukas Moodysons nya Mammut och Män som hatar kvinnor efter Stieg Larssons otroliga bok.

Efteråt gick jag och M och fikade, den tredje i sällskapet hastade i väg till sitt nattjobb. Det blev en chailatte, chaite med skummad mjölk, kardemumma och socker. Riktigt gott.
Kanske inte helt enligt Cambridge-metoden, men vad tusan - det är ju lördag kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0