Läckande njurar

För ett par veckor sedan var jag på vårdcentralen och tog nya prover.
Det är min läkare som vill följa hur viktminskningen påverkar mina värden, framför allt då blodsockret som tidigare varit åt skogen för högt. Den här gången ville han ta lite fler prover, och att jag skulle väga och mäta mig på vårdcentralen.

Fick brev i går från läkaren där han skriver snälla saker om hur duktig jag är.
Tack, tack.
Alla prover är också normala, inklusive blodsockret. Så någon diabetes har jag inte längre, och har så inte haft sedan i höstas.
Skönt.

Men så skriver han: det finns spår av läckage från njurarna, men ditt njurfunktionsvärde är helt normalt.
.
Öh, va?
Förstår inte ett jota. Vad betyder det? Ska jag vara orolig, vad betyder läckage från njurarna, vad kan jag göra åt det?
Hallå. Man får inte skriva något sådant och sedan inte förklara.
Visste inte ens att njurana kan läcka...

Först tänkte jag att det är väl inget att bry sig om, men eftersom läkaren lite senare i brevet skriver att han vill att jag ska ta nya prover i höst, och att det då ska bli spännande att se om ytterligare viktminskning även påverkar läckaget från njurarna, så förstår jag att det här ändå är något som läkarvetenskapen vill hålla koll på.

Har försökt googla på läckande njurar men får ingen riktigt bra träff, men tror att det ändå på något sätt hör ihop med diabetes... Måste nu försöka få telefontid hos läkaren för att få veta mer, eller trakassera någon av mina sjukvårdskunniga bekanta och be om en privatlektion.

Dagens vikt:
94,8 kg.
Minus 0,2 sedan i går.
Minus är bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0