Het tomatsalsa

Känner  mig helt tom i dag.
Nedstämd och ledsen.
Jobbet känns bara jobbigt.
Orkar inte prata om det.

Så jag bjuder på ett roligt recept i stället som jag testade i helgen, en het tomtatsalsa att bjuda på till lax.
I det här fallet hade jag marinerat laxfilé i kuber i teriyakimarinad och sedan stekt. Inspiration till rätten hittade jag på SVT:s utmärkta receptsida.

3 kvisttomater - eller sju, åtta plommontomater.
1 grön chilipepparfrukt
1 burk annanasringar
2 msk olivolja - går att använda halva mängden om man vill hålla igen på fettet...
2 klyftor vitlök.

Skiva chilin tunnt och hacka vitlöken. Värm oljan i kastrull, lägg i chili och vitlök och låt de svettas några minuter i oljan utan att ta någon färg. Hacka tomaterna och annanasen i mindre bitar, häll i kastrullen, rör om och låt det hela koka några minuter. Servera salsan varm till lax eller kyckling.

Den blir rätt så hot med chilin, men det blir inte särskilt mycket av denna sats. Räcker till max tre, fyra personer.
So make it a dubble!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0